Részeg harcsaszeletek recept

Recept elkészítése:

 Részeg harcsaszeletek recept

Hozzávalók:
8 szelet filézett harcsa,
2 db padlizsán,
10 dkg sajt,
4 db halászlékocka,
3 dkg vaj,
1 dl száraz fehérbor,
1/2 citrom,
1/2 csokor bazsalikom,
csipet reszelt szerecsendió,
csipet ôrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:

      A harcsaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, megöntözzük szűrt citromlével. Mindkét oldalát besózzuk. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, majd hosszában ujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk. Kibéleljük padlizsánszeletekkel. Kissé megsózzuk. Ráhelyezzük a harcsaszeleteket. A halászlékockákat a bor hozzáadásával felfőzzük és a halra öntjük. Tetejére vajdarabkákat teszünk, meghintjük vágott bazsalikommal, reszelt szerecsendióval, őrölt fehér borssal. Az egészet reszelt sajttal fedjük be. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Vajas burgonyát adhatunk hozzá.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: