Pikáns halgombócleves recept

Pikáns halgombócleves recept

Hozzávalók:
1/2 db ponty
100 g vöröshagyma
100 g sárgarépa
50 g zeller
50 g vaj
1 dl fehérbor
1 dl tejfel
30 g liszt
1 db tojás
1/2 csomag petrezselyemzöld

őrölt bors
babérlevél
1 db zsemle
citrom.

Elkészítés:

      Nos, a halkárkászból vöröshagymával, sóval egy tartalmas halfondot készítünk, amit átpasszírozunk. A halfilét 2-3 mm sűrűn a borig bevágva bevagdaljuk - irdaljuk -. Majd a halhúst lefejtjük a bőrről és ledaráljuk. A beáztatott zsemlét jól kinyomjuk, darált halhússal, tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk, úgynevezett halfást készítünk. Kis gombócokat formázunk, és hűtőszekrényben tartjuk, míg el nem készül a leves.
Vajban a metéltre vágott sárgarépát, zellert üvegesre hevítjük, majd finomra vágott petrezselyem zölddel, liszttel megszórva áthevítjük. Hal alaplével, fehérborral felengedjük. Tejfellel dúsítjuk, citromlével pikánssá varázsoljuk, majd a halgombócokat befőzzük. Ugye milyen egyszerű és nagyszerű, különleges íz. És még szálka sincs benne, így nyugodtan lehet fogyasztani.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók