Mandulás tonhal recept

 Mandulás tonhal recept

Hozzávalók:
60 dkg tonhal,
1 db citrom,
6 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg vaj,
10 dkg mandula,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
só.

Elkészítés:

      A tonhalszeleteket megsózzuk és citrommal bedörzsöljük, majd átszitált finom zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyôben vajat hevítünk és az előkészített tonhalszeleteket ebben aranysárgára sütjük. A megsült halat tálra szedjük, majd a visszamaradt vajban a megtisztított, vékony metéltre vágott mandulát megpirítjuk. Szűrt citromlével, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a megsült halszeletekre öntjük. Fôtt, vajban átforrósított burgonyával tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc