Harcsaszeletek roston recept

Recept elkészítése:

 Harcsaszeletek roston recept

Hozzávalók:
180 dkg farcsafilé,
2 dkg só,
15 dkg zsemlemorzsa,
2,5 dl olaj,
1 db fejessaláta,
3 db citrom,
10 adag vajas burgonya,
5 adag gribiche-mártás.

Elkészítés:

      A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsíradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A sütés előtt közvetlenül, olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük. Fém halastálat tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát. Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és citromgerezdekkel. Külön mártásos csészében jól lehűtött gribiche-mártást adunk hozzá. A harcsaszeletek roston készíthető fűszeres vajjal is. Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes íz- és illatanyagait.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Receptek kategória: