Haltekercs recept

 Haltekercs recept

Hozzávalók:
4 szelet tengeri hal (lehet fagyasztott is),
2 ek. búzadara,
só,
citromlé,
1 tojás,
kis fej hagyma,
bazsalikom,
őrölt szerecsendió,
fehérbors.

Elkészítés:

      A (kiolvasztott) halszeleteket óvatosan megvajazott, kiterített celofánon vékonyra kiverjük, majd téglalap alakúan elrendezzük azokat a fólián. A kilógó, leszakadt részeket félrétesszük. Az így előkészített halszeleteket a citromlével meglocsoljuk, és sózzuk ízlés szerint. A félretett haldarabokat apróra vágjuk, a reszelt hagymával, fűszerekkel, a felvert tojással és a búzadarával összekeverjük. Az így kapott masszát a halszeletekre simítjuk, majd az egészet a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A tekercs két végén a fóliát lezárjuk. Ezután a micro-ban 750 W-on 10-15 perc alatt készre sütjük, 5 percet pihentetjük. (Félidőben célszerű megforgatni.)Micro híján enyhén sós vízben is kifőzhetjük a haltakercseket. Ekkora főzési idő a forrástól számítva kb. 20 perc. Melegen burgonyapürével, rizzsel tálalható. Hidegen majonézes salátákkal is nagyon finom. A karácsonyi nagy sütés-főzés közeppette előre is elkészíthető.

Elkészítés ideje: 1óra

The Mountain - 3D pólók