Fűszeres párolt hekk recept

 Fűszeres párolt hekk recept

Hozzávalók:
személyenként 2 db hekkfilé (minden nagyobb bevásárlóközpotban lehet kapni, és alig van benne 1-2 szálka),
olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
oregáno,
bazsalikom,
rozmaring,
nagyon kevés szerecsendió,
apróra vágott petrezselyem.

Elkészítés:

      Mivel a hekket általában fagyasztott állapotban árulják, ki kell olvasztani, utána sózni, borsozni. Kis tálba annyi olívaolajat kell önteni, amennyiben az egész halat bele lehet mártogatni, de azért ne túl sokat. Az olajba beletesszük az összetört fokhagymát, két kiskanál oregánot, 1 kiskanál bazsalikomot, kevés őrölt rozmaringot, a nagyon kevés szerecsendiót, és a petrezselymet, az egészet összekeverjük és a halszeleteket belemártogatjuk. Egy nagyobb teflonsütőt jól felhevítünk és a halszeleteket beletesszük. Magas lángon érdemes sütni, hogy egy kicsit megpiruljanak, mindkét oldalát átsütjük (érdemes egy fedővel lefedni, mert eléggé fröcsög) és rövid ideig pároljuk. Önthetünk hozzá egy kevés félszáraz fehérbort is, és ha megsült óvatosan egy lapos fakanállal vegyük ki, mert széteshet.
      Sültkrumplival, lilahagymás-tartáros kukoricasalátával/feta sajtos-görög salival isteni. Tálaláskor érdemes pár citromkarikát is a tányérra tenni, mert az jobban kihozzá a hal ízét.

Elkészítés ideje: 1,5óra