Fogasszeletek Jóasszony módra recept

Recept elkészítése:

 Fogasszeletek Jóasszony módra recept

Hozzávalók:
180 dkg fogasfilé,
3 dkg só,
0,5 dkg törött bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
2,5 dl tejszín,
25 dkg vaj,
8 dkg liszt,
40 dkg gomba,
3 dl fehérbor,
10 adag vajas burgonya.

Elkészítés:

      A fogas filézéséből visszamaradt halcsontokból tartalmas halalaplét készíthetünk és leszűrjük. Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott, alacsony peremű edénybe helyezzük. Ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Vajazott zsírpapírral letakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. A fogasszeleteket lapátkanállal lábasba szedjük. A fehérboros párolólét beforraljuk. Vajban finomra aprított hagymát párolunk. Szeletelt gombát adunk hozzá, amellyel lepirítjuk. Sóval ízesítjük, finomra vágott petrezselyemzölddel és törött borssal fűszerezzük. Felengedjük a párolólével, és lassan forraljuk. Az elkészített mártást a lábasban lévő fogasszeletekre öntjük és összeforraljuk. Előmelegített halastálra tálaljuk, külön vajas burgonyát adunk hozzá.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Receptek kategória: