Csőben sült harcsa recept
Hozzávalók:
80 deka, vagy 1 kiló harcsa,
1 deci fehérbor,
egy kis citromhéj,
citrom leve,
50 deka főtt burgonya.
A mártáshoz:
5 deka vaj,
5 deka liszt,
2 deci tej,
1 deci tejszín,
3 tojássárgája,
5 deka reszelt sajt.
Elkészítés:
Megtisztítjuk a halat, lehúzzuk a bőrét, egyenlő szeletekre felvágjuk, majd megsózzuk és félretesszük. Jól kivajazott tűzálló porcelántálba karikákra vágott főtt burgonyát úgy rendezünk el, hogy a halat a tál közepére helyezhessük.
Közben egy kivajazott edényben a fehérborral megpároljuk a szeletekre vágott harcsát. Ezután lapátkanállal kiszedjük, és az előkészített tálban a burgonyaszeletekkel bélelt tál közepére sorban elhelyezzük.
A vajból, lisztből, tejből, tejszínből, tojássárgájából mártást készítünk, ezt a tálba öntjük. Tetejét a sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.
Elkészítés ideje: 3óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges