Ribizkeleves habgaluskával recept

Recept elkészítése:

 Ribizkeleves habgaluskával recept

Hozzávalók:
1 liter ribizke,
15 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 dkg liszt,
2 egész tojás,
1 liter víz,
só.

Elkészítés:

      A ribizlit megtisztítjuk és egy pohár vízzel főni tesszük. Tizenöt percig főzzük, azután szitán áttörjük. A vízzel felhigítjuk és ismét főni tesszük a cukorral valamint egy csipetnyi sóval. A liszttel, tejföllel habarást készítünk, ezzel a levest behabarjuk és felforraljuk. A két tojássárgát levesestálba tesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk két kanál cukrot, simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk, mindkét oldalát beleforgatjuk, majd kiszedjük. A levest a tojássárgákra szedjük, azzal elkeverjük, és a habgaluskát óvatosan a leves tetejére tesszük. Lehűtve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40 perc

Receptek kategória: