Hideg sárgadinnyeleves recept

Hideg sárgadinnyeleves recept

Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye,
12 dkg porcukor,
2.5 dl tejszín,
5 szem szegfűszeg,
2 darabka fahéj,
fél dl konyak,
4 szem fehérbors,
citromlé,
csipet só.

Elkészítés:

      A dinnye húsának negyedrészét kis kockákra vágom és a cukor felével, meg a konyakkal elkeverve a hűtőbe teszem. A többi dinnyehúst a többi hozzávalóval (kivéve a tejszínt) 8 dl vízben felteszem főni. Kihűlés után hozzákeverem a tejszínt és jégbehűtöm. Tálaláskor előhűtött csészékbe teszem és elosztom rajta a rumos kockákat.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók