Boros cseresznyeleves recept

Boros cseresznyeleves recept

Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
1.5 dl vörösbor,
10-12 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 evőkanál rizsliszt (vagy burgonyaliszt, esetleg búzakeményítő),
késhegynyi fahéj,
3 szem szegfűszeg,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A cseresznyét mossuk meg és tegyük 7 dl vízbe. Tegyük hozzá a fűszereket és forraljuk fel, majd főzzük 5 percig. Ezután öntsük bele a bort és a cukrot. Keverjük el a lisztet a tejföllel, öntsük a keveréket a levesbe, majd forraljuk fel újra. Várjuk meg míg egyet rottyan és vegyük le a tűzről. Hidegen, csészékbe adagolva tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35-40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók