Szegedi csirkegulyás recept

Recept elkészítése:

Szegedi csirkegulyás recept

Hozzávalók:
2 kg csirke,
25 dkg vegyes zöldség,
1 nagy fej vöröshagyma,
70 dkg burgonya,
20 dkg paprika és 10 dkg friss paradicsom (vagy 15 dkg lecsó),
2 gerezd fokhagyma,
só,
kevés köménymag,
zsír.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét 8 darabba vágjuk. A finomra vágott hagymát felhevített zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzátesszük a köménymaggal finomra zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, fedő alatt pároljuk. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockákra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, felöntjük vízzel és megpároljuk. Ha a csirke puhulni kezd, hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy lecsót), az egyforma kis kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldséget a levével együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhul. Tálaláskor csipetkét szórunk a tetejére.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: