Gulyásleves 5. recept

Recept elkészítése:

Gulyásleves 5. recept

Hozzávalók:
50 dkg marha apró hús, egy evőkanál zsír, egy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy csapott evőkanál pirospaprika,
egy késhegynyi köménymag,
egy-két zöldpaprika, és paradicsom, vagy 2 evőkanál lecsó,
50 dkg burgonya,
só.
A csipetkéhez:
egy tojás,
5-6 csapott evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A marhahúst valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz szoktuk, megmossuk és lecsorgatjuk. Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a zsírban, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük a húst, megsózzuk, és egy kevés vizet öntve alá, gyakori keverés közben pároljuk. Ha zsírjára sült, belekeverjük az összezúzott köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot vagy a lecsót, és szükség szerint egy kevés vizet öntve alá - hogy le ne süljön - tovább pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, és mielőtt a burgonya is egészen megfőne, beletesszük az egy tojásból gyúrt csipetkét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: