Csirkegulyás AMC edényben recept

Recept elkészítése:

Csirkegulyás AMC edényben recept

Hozzávalók:
1 közepes méretű csirke,
75 dkg burgonya,
20 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt köménymag,
só, bors.

Elkészítés:

      A csirkét lemossuk. A combokat, a szárnyakat és a melleket kettőbe vágjuk, majd leszárítjuk. (Ha van egy kis időnk, a nagyobb darabokat nyersen kicsontozhatjuk, így sokkal kényelmesebben fogyasztható.)
A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmosott zöldpaprikát felszeleteljük, a paradicsomot is feldaraboljuk. A burgonyát hámozás után egyforma hasábokra vágjuk. Előmelegítjük a 24 cm átmérőjű AMC edényt. A csirkedarabokat szorosan egymás mellé tesszük az edénybe, és addig pirítjuk, amíg azok fel nem válnak az edény aljáról. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpirítjuk. A húsdarabokat kiszedjük az edényből, és félretesszük. A hagymát, a zöldpaprikaszeleteket és a paradicsomot beletesszük, egy-két percig kevergetve pirítjuk, majd a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összekeverjük. Megsózzuk, rászórjuk a köménymagot. Ráhelyezzük a csirkedarabokat, rátesszük a burgonyát és a gombát, meghintjük törött borssal, és azonnal befedjük. A hőforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és kb. 40 percig pároljuk anélkül, hogy a fedőt levennénk róla. Végül megkóstoljuk, és ha szükséges, utánsózzuk.
Köret- és italajánlat: A csirkegulyáshoz félszáraz fehérbor vagy sör és ropogós kenyér illik.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: