Bográcsgulyás fazékban recept

Recept elkészítése:

Bográcsgulyás fazékban recept

Hozzávalók:
20 dkg sertéshús,
kis olaj,
1 fej vöröshagyma,
kis só, köménymag,
3 szem közepes burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
Piros Arany,
csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

Elkészítés:

      A húst kockára vágjuk (dúsíthatjuk beáztatott szójakockával), majd forró olajon az apróra vágott hagymával együtt fedő alatt pároljuk. Ha jól összekapta a húst, pirospaprikát, sót, csipet borsot adunk hozzá, összekeverjük, felöntjük 8 dl vízzel, és forrni hagyjuk. Ízesítjük köménymaggal, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát, Piros Aranyat vagy paprikát, paradicsomot. Forraljuk, közben a csipetkét beleszaggatjuk. Ha túl sűrű, felengedjük. Tetejére petrezselyemzöldet hintünk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: