Babgulyás 4. recept

Recept elkészítése:

Babgulyás 4. recept

Elkészítés:

      20 dkg fehérbabot felhasználás előtt egy nappal hideg vízbe áztatunk, másnap leszűrjük. 5 dkg kis kockákra vágott füstölt szalonnát olvasztunk rostélynélküli kuktában, és a zsírjában 1 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Ezután a rostélyt visszahelyezzük, és beletesszük a babot, a 20 dkg kockára vágott marhalábszár-húst vagy hátszínt. Hozzáadunk 2 db tisztított, darabolt sárgarépát, apróra vágott zellert, egy gerezd fokhagymát, sót, szemes borsot, köménymagot, 2 db babérlevelet. Annyi vízzel engedjük fel, hogy az ellepje. Lezárjuk az edényt és lassú tűzön főzzük a levest.
Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, 3 db kockára vágott burgonyát adunk hozzá, és így főzzük tovább. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint esetleg ecettel vagy tejföllel ízesítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: