Babgulyás 3. recept

Babgulyás 3. recept

Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
20-25 dkg tarkabab,
6 dkg zsír vagy 2-3 evőkanál olaj,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika.

A csipetkéhez:
1 tojás,
6 dkg liszt,
só.

Elkészítés:

      A több vízben megmosott babot leforrázzuk, leszűrjük, hideg vízzel felöntjük, és abban hagyjuk ázni reggelig, akkor újra leszűrjük, meleg vizet öntűnk rá, megsózzuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a felvágott paprikát, paradicsomot és puhára főzzük. A felaprított hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, beletesszük a közepes kockákra vágott húst és fedő alatt, rövid lében puhára pároljuk. Közben csak annyi vizet adunk hozzá, hogy a hús ne süljön le. Ha a bab és a hús puha, összekeverjük, egyszer összeforraljuk, és csipetkét főzünk bele.

vissza a főoldalra