Árvagulyás leves recept

Recept elkészítése:

Árvagulyás leves recept

Hozzávalók:
2-3 krumpli,
1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 petrezselyem,
karalábé,
zsír,
pirospaprika.

A galuskához:
2 tojás,
liszt,
só,
víz.

Elkészítés:

      Egy evőkanál zsírban egy közepes nagyságú hagymát üvegesre párolunk. Késhegynyi pirospaprikát adunk hozzá. A hagymás zsírt, a zöldséget kevés só és víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Amikor mindezek megpuhultak, forró vízbe öntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Elkészítjük a galuskát, és beleszaggatjuk. Tetszés szerint sózzuk. A galuskát - nokedlit - úgy készítjük, hogy két tojáshoz csipetnyi sót adunk, két evőkanál vizet és annyi lisztet, hogy könnyen kavarható legyen. A tésztát akkor szaggatjuk a levesbe, amikor a krumpli félig megfőtt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: