Tüzes grill-tányér recept

Recept elkészítése:

Tüzes grill-tányér recept

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja,
1 zacskó mirelit kukorica,
2 paradicsompaprika,
1 nagy fej hagyma,
2 szál zöldhagyma,
2 babérlevél,
cseresznyepaprika-krém,
olaj,
ecet,
só,
bors,
cayenne-bors,
őrölt köménymag.

Elkészítés:

      A tarjaszeleteket kiveregetjük. Borssal, cayenne-borssal, őrölt köménymaggal bedörzsöljük. Kevés cseresznyepaprika-krémmel bekenjük. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a szétmorzsolt babérral együtt a hússzeleteken szétosztjuk. Végül leöntjük kevés olajjal és alufóliába csomagoljuk. Egy-két napig pácoljuk. A fóliából kicsomagoljuk és faszénparázson vagy sütőben megsütjük. Sütés után sózzuk. Kukoricasalátával kínáljuk. Ehhez a mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük, a paradicsompaprikát kockákra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett kukoricát összekeverjük a többi zöldséggel, majd olajos-ecetes vinaigrette-mártással leöntjük és legalább egy órát érleljük.

Receptek kategória: