Töltött bélszín recept

Recept elkészítése:

Töltött bélszín recept

Hozzávalók:
50 dkg bélszín,
5 g törött bors,
15 dkg sertéshús,
2 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
3 g majoránna,
3 cl olaj,
só.

Elkészítés:

      A bélszínt hártyájától megtisztítjuk, és hosszanti irányban jó mélyen bevágjuk úgy, hogy kiteríthető legyen. Ezután húsverő kalapáccsal jól kiveregetjük, de ügyeljünk arra, hogy a hús ne lyukadjon ki. Sóval, törött borssal megszórjuk. A sovány sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírban megpirított, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, pirospaprikával, majoránnával, törött borssal fűszerezzük. Az így elkészített kolbásztölteléket a jól kiveregetett bélszínre téve egyenletesen elosztjuk, a húst feltekerjük és megsózzuk. Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk és a parázs mellé téve, gyakorta átfordítva kb. 20-25 percig sütjük. Ezután a fóliából kicsomagoljuk, felszeleteljük és parázson sült burgonyával, kovászos uborkával kínáljuk.

Ajánlott ital: Szentgyörgy-hegyi rizling

vissza a főoldalra

Receptek kategória: