Tavaszi nyárs recept
Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye,
15 dkg füstölt szalonna,
12 dkg zöldpaprika,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg paradicsom,
15 dkg gomba,
5 g törött bors,
4 dkg mustár,
8 cl olaj,
só.
Elkészítés:
A húst, a füstölt szalonnát és a zöldpaprikát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát leveleire bontjuk, a paradicsomot nagyobb cikkekre vágjuk. A közepes nagyságú gombafejeket kiválogatjuk, belsejüket meghintjük sóval és törött borssal. Az így előkészített anyagokat felváltva szorosan a négy darab hurkapálcára húzzuk. Sóval, törött borssal ízesítjük és vékonyan bekenjük mustárral. A nyársakat külön-külön olajozott fólialapokba csomagoljuk és a parázs fölötti rostra téve vagy közvetlen a parázs mellé helyezve kb. 10-12 percig sütjük.
Ajánlott ital: Hajósi Cabernet
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges