Grillezett sonkás nyárs recept

Recept elkészítése:

Grillezett sonkás nyárs recept

Hozzávalók:
60 dkg sovány, nyers füstölt sonka,
8 szelet ananász,
8 db kimagozott aszalt szilva,
8 szelet húsos füstölt szalonna,
só,
frissen őrölt bors,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanál curry,
ecetes uborka,
gyöngyhagyma,
hónapos retek,
és újhagyma a tálaláshoz,
4 pálcika nyársnak.

Elkészítés:

      A füstölt sonkát hat, hüvelyk¬ujjnyi vastag szeletre, majd további kettőbe vágjuk; az ananászszeleteket szintén félbevágjuk; a szalonnát a bőréről levágyjuk, majd enyhén megszórjuk curry¬porral és minden szelettel, beburkolunk 1-1 szem aszalt szilvát. Minden pálcikára felváltva sonkát, szalonnába burkolt aszalt szilvát, ananászt, végül újra sonkát szúrunk fel A nyársakat enyhén, megsózzuk, meg¬borsozzuk és bekenjük olajjal. Lehetőleg alumínium tálkába téve grillezzük - hogy a lecsöpögő zsira¬dékot felfogjuk és a sülő nyársra, locsoljuk. A nyárson sült finomságokat a zöldségfélékkel, friss kenyérrel és jó hideg sörrel fogyasszuk.

Receptek kategória: