Grillezett májtekercsek recept

Recept elkészítése:

Grillezett májtekercsek recept

Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj,
12 vékony szelet nyers sonka,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 evőkanál olaj,
só,
frissen őrölt bors,
1 evőkanál friss zsályalevél,
4 nagy alma,
4 pálcika nyársnak.

Elkészítés:

      A májból 12 egyforma szeletet vágunk; a zsálya¬leveleket megmossuk, leitatjuk és durvára vágjuk; a sűrített paradicsomot olajjal és borssal simára keverjük, majd hozzáadjuk a zsályát is. A sonkaszeleteket egymás mellé terítjük, ráfektetjük a májszeleteket és bekenjük a zsályás krémmel; majd a szeleteket a sonkába csavarjuk. 3-3 roládot tűzünk fel egy-egy pálcikára, majd vékonyan bekenjük olajjal. Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk; majd a húsát egyforma vastag szeletekre vágjuk. A májas nyársakat és az almakarikákat egy grillserpenyőben kis lángon 4-5 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 4-5 percig grillezzük. Ha faszenet használunk, egy-egy oldal kb. 15 perc alatt sül át. Friss salátával az igazi.

Receptek kategória: