Grill aranykárász kerkenni mártással recept

Recept elkészítése:

Grill aranykárász kerkenni mártással recept

Hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os kárász,
A kerkenni mártáshoz:
4 db paradicsom,
4 zöldpaprika,
2 fej hagyma,
5-6 mentalevél,
petrezselyem zöldje,
1 zellergumó,
fél citrom leve,
3 evőkanál olívaolaj,
só,
őrölt bors,
harissza ( észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában),
1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.

Receptek kategória: