Gombás sertésmáj nyárson recept

Recept elkészítése:

Gombás sertésmáj nyárson recept

Hozzávalók:
40 dkg sertésmáj,
20 dkg füstölt szalonna,
35 dkg vöröshagyma,
30 dkg gomba,
8 cl olaj,
5 g törött bors,
só.

Elkészítés:

      A sertésmájat 2-3 dkg-os szeletkékre vágjuk és mindegyiket enyhén megborsozzuk. A füstölt szalonnából hasonlóan 2-3 dkg-os darabokat vágunk. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel száljaira szedjük. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket, belsejüket megsózzuk és enyhén megborsozzuk. Kihegyezett hurkapálcára a következő sorrendben felfűzzük az anyagokat: füstölt szalonna, sertésmáj, vöröshagyma, gomba. Amikor a négy hurkapálca megtelt az előkészített anyagokkal, gyengén megsózzuk, olajba mártjuk és egyenként a négy alufóliába csomagoljuk. Izzó faszénparázs fölötti rostélyra tesszük, vagy közvetlen a parázs mellé helyezve és időnként átfordítva, 6-8 percet sütjük.

Ajánlott ital: Egri leányka

vissza a főoldalra

Receptek kategória: