Füstölt malacnyárs fügével recept

Recept elkészítése:

Füstölt malacnyárs fügével recept

Hozzávalók:
25 dkg sertéscomb,
fél narancs,
10 dkg füge,
1 teáskanál vaj,
1 evőkanál méz,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál olaj,
1 csipetnyi gyömbér,
8 db hideg vízbe mártott fanyárs.

Elkészítés:

      A húst fél cm-es darabokra vágjuk, és grillrácson kicsit megfüstöljük. A narancs levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük. A fügét megpuhítjuk a vajon. A szószhoz összekeverjük a narancs levét és héját, a mézet, a szójaszószt, az olajat és a gyömbért. A húsdarabokat nylonzacskóba tesszük, leöntjük a szósszal, és lezárva 2–4 órára hűvös helyre tesszük. A húst kivesszük a szószból, és csíkokra vágjuk (24 vagy 32 darabra). A fügét annyi darabra vágjuk szét, ahányra a húst. A húst és a fügét felváltva nyársakra tűzzük, majd grillen vagy sütőben grillprogramon megsütjük.

Receptek kategória: