Padlizsán görög módra recept

Padlizsán görög módra recept

Hozzávalók:
személyenként 1 padlizsán,
2-3 gerezd fokhagyma,
20-25 dkg paradicsom,
zsír,
liszt és só.

Elkészítés:

      A padlizsánt a héjával együtt 1 cm-es karikákra vágjuk, lesózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. Ha barna a magja lenyomtatva csurgassuk le a levét. A szeleteket lisztbe és vízbe mártjuk, majd forró zsírban megsütjük.(Ha olajjal készítjük, hidegen is fogyasztható.) A fokhagymát lereszeljük majd abban a zsírban, amelyben a padlizsánt sütöttük, üvegesre pároljuk, utána a hámozott paradicsommal együtt addig főzzük, amíg a fokhagyma el nem tűnik. Tálalása: előételnek és körítésnek a szósszal leöntve, főételhez a mártást külön tálba téve.
Körítése: leveles saláták, csillagtöksaláta, uborkasaláta, porcsinsaláta.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra