Krétai padlizsánsaláta recept

Krétai padlizsánsaláta recept

Hozzávalók:
2 karcsú (összesen kb. 60 dkg) padlizsán,
2 fej vöröshagyma,
só, borecet,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A padlizsánt műanyag késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és besózva szűrőkanálba rakjuk, mely alá egy tálat teszünk a kicsorgó lé számára. Egy óra múlva a szeleteket papírtörülközővel leitatjuk, és mindkét felüket teflonserpenyőben, kevés olajon megsütjük, majd a megtisztított, karikákra vágott hagymával jól záródó üvegbe rétegezzük, és kevés borecettel meglocsoljuk. Az üveget lezárjuk. A salátát hűtőszekrényben két-három napig érleljük, miközben a levét naponta fölrázzuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók