Karamell krém recept

Karamell krém recept

Hozzávalók 10 főre:
8 db tojás,
1 l tej,
35 dkg cukor,
1 vaníliás cukor.

Elkészítés:

      A tejet 25 dkg cukorral együtt felforraljuk, majd kicsit lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a már felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Egy másik lábasban a maradék 10 dkg cukorból karamellt készítünk és 10 db kis tálkába szétosztjuk . Gyorsan belehelyezzük egy meleg vízzel töltött nagyobb tepsibe. a tálkákat, úgy, hogy csak egy ujjnyi látszódjon ki belőlük a vízből. A karamell tetejére öntjük a már kihűlt krémet és 100 C fokos sütőben addig sütjük, míg a krém össze nem áll. Ha kivesszük a tálkákat a sütőből,lehűtjük és óvatosan kistányérokra borítjuk.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra