Görög töltött padlizsán recept

Görög töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
2 db padlizsán,
2 nagy húsos zöldpaprika, vagy paradicsompaprika,
30 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
5 dkg reszelt sajt,
15-20 dkg sült hús,
só, bors,
a sütéshez bőven olaj.

Elkészítés:

      A padlizsánokat ujjnyi vastagon felszeleteljük, besózzuk és pihentetjük. 8 szeletet félreteszünk, a többit kockára vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kicsumázott, nagy kockára vágott paprikát, a lehéjazott, négyrét vágott paradicsomot, meg a padlizsánkockákat. Tört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és saját levében puhára pároljuk. Tehetünk bele apró kockára vágott sült húst is. A padlizsán szeleteket öblítés után bő forró olajban kisütjük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. Mindegyikre egy halom ragut púpozunk, erre 1-1 szelet friss paradicsomot teszünk. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, amíg a tetején lévő paradicsom meg nem puhult, és a sajt rá nem olvadt.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra