Baklava recept

Recept elkészítése:

Baklava recept

Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
25 dkg darált dió,
fahéj,
3 dl olaj.

A cukorsziruphoz:
75 dkg cukor,
1 liter víz,
1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:

      A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat. Ha kész, rászórjuk a fahéjas diót, aminek a tetejére rétegezzük a maradék réteslapokat, melyek közé szintén olajat öntünk. Sütés előtt kockákra vágjuk és a tepsi szélébe, valamint a rétes kockák közé olajat öntünk. Forró sütőben 1 órát sütjük. Ha kihűlt, ráöntjük a cukorszirupot, amitől karamellszínű lesz.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: