Avgolemono recept
Hozzávalók 6 személyre:
5 dkg rizs,
1 citrom leve,
3 tojás,
1,5 liter tyúkhúsleves (3 leveskockából),
5 dkg főtt csirkehús,
só, fehér bors,
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem.
Elkészítés:
A rizst puhára főzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az apróra vágott csirkehúst. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd fokozatosan, habverővel kevergetve másfél deciliter meleg húslevest. A megmaradt levest felforraljuk, levesszük a tűzről, ráöntjük a csirkehúsos rizsre, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a citromos tojást, és visszatesszük közepes lángra. Öt percig folyamatosan kevergetjük, s amikor a leves jól átmelegedett, krémes lett, friss kenyérrel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges