Athéni diós kalács recept

Recept elkészítése:

Athéni diós kalács recept

Hozzávalók:
40 dkg cukor,
4 tojás,
6 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 mk. fahéj,
35-40 dkg liszt,
1 mk. sütőpor.

Szirup:
18 dkg cukor,
1/4 l víz,
1 kis pohár konyak.

Elkészítés:

      Az eldarabolt dióból 2 kanálnyit félreteszünk a szóráshoz. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Simára keverjük a cukrot, vajat, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját és a fahéjat. Apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a diót. Óvatosan hozzáadjuk a habot is. Kikent tepsibe öntjük, megszórjuk a dióval és közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük (tűpróba). A sütőt kikapcsoljuk, de a kalácsot bennhagyjuk. A cukrot a vízben sűrűsödésig főzzük. Beleöntjük a konyakot. Amikor a kalács már majdnem meghűlt a sütőben, ráöntjük a forró szirupot. Megvárjuk, míg kihűl, ekkor kockára vagy rombuszra vágjuk.

Elkészítés ideje: 95perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: