Afélia, ciprusi pecsenye recept

Afélia, ciprusi pecsenye recept

Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott rövidkaraj,
2,5 dl testes vörösbor,
3 evőkanál olaj,
só, őrölt bors,
1 csapott evőkanál koriandermag.

Elkészítés:

      A húst kockákra vágjuk, és összekeverjük egy deci, sóval és borssal ízesített borral. Egy napra a hűtőszekrénybe rakjuk, majd tésztaszűrőbe öntjük, hogy a leve lecsepegjen, de ezt a levet megőrizzük. Közben a koriandert megtörjük, vagy megőröljük, és másfél deci borral összekeverjük. A húst az olajon átsütjük, majd a lecsepegett saját levét meg a fűszeres bort hozzáöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Rövid lére sütve, burgonyapürével tálaljuk.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra