Túróval töltött rántott gomba recept

Recept elkészítése:

Túróval töltött rántott gomba recept

Hozzávalók:
15-20 fej csiperkegomba,
10 dkg juhtúró,
10 dkg tehéntúró,
10 szelet (kb. 15 dkg) bacon szalonna,
Fél fej hagyma, snidling vagy petrezselyem,
Só, bors.
Panírozáshoz tojás, zsemlemorzsa,
sütéshez olaj vagy margarin.

Elkészítés:

      A közepes méretű gombafejeket megtisztítjuk (hámozzuk) és besózzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megpirítjuk (ha petrezselymet használunk, azt a szalonnával együtt szintén kissé megpirítjuk). A hagymát (és a snidlinget) apróra vágjuk, a megpirult szalonnakockákat (és a petrezselymet) zsír nélkül hozzáadjuk, majd az egészet összedolgozzuk a kétféle túróval, és sóval, borssal ízesítjük. A gombafejek „öblét” nem túlzottan púposan megtöltjük a krémmel, majd vastagon, „duplán” (prézli–tojás–prézli panírral) bepanírozzuk. Gyors lángon, forró zsiradékban sütjük, nehogy kifolyjon a töltelék, ügyelve arra is, hogy a fejek ne fordulhassanak a „gomba” oldalukkal lefelé.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: