30 dkg egyforma, apró szemű gomba,
30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna,
a tepsihez 1 evőkanál olaj.
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, ra készül el.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges