Hideg töltött gombafejek recept

Hideg töltött gombafejek recept
Hozzávalók:

10 fej kb. 3-4 cm átmérőjű gomba,
3 doboz tyúk-májkrém,
15 dkg Ráma margarin,
1 citrom,
5 adag franciasaláta,
3 dl tartármártás,
10 dkg aszpik,
fél csomó hónapos retek,
só,
őrölt bors,
mustár,
metélőhagyma ízlés szerint.

Elkészítés:

A kiválogatott szép, egyforma gombafejekről eltávolítjuk a szárakat (ezt gombástojás vagy leves készítéséhez felhasználhatjuk). A több vízben alaposan megmosott, és megtisztított gombafejeket enyhén sós-citromos vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a tölteléket: egy kisebb tálban a tyúk-májkrémet a margarinnal, mustárral, a finomra vágott metélőhagymával simára keverjük, majd sóval, borssal (esetleg egy kávéskanálnyi brandyvel) ízesítjük. Ezután nyomózsákból csillagcsővel egyenletesen elosztva betöltjük a leszűrt és kihűlt gombafejekbe. Végül franciasaláta-talapzatra állítjuk sorba - nem túl szorosan - a töltött gombafejeket, apró cikkekre vágott retekkel díszítjük, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Apró kockára vágott aszpikkal körbeszórjuk a gombafejeket, és tartármártást adunk mellé. A gombafejeket esetenként tölthetjük más krémekkel is. pl. gombapép, sonkakrém.

The Mountain - 3D pólók