Gombás pulykatokány recept

Recept elkészítése:

Gombás pulykatokány recept

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
15 dkg csiperkegomba,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
2 dkg liszt,
1 dl étolaj,
negyed köteg friss petrezselyem,
só, fehér őrölt bors.

Elkészítés:

      A megmosott, lecsepegtetett pulykamellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés előhevített olajon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, együtt tovább pároljuk. Ízesítjük kevés sóval, a fehér borssal. A megtisztított, alaposan megmosott gombát felszeleteljük, a húshoz adjuk. Együtt tovább pároljuk. Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Friss, vágott petrezselyem zölddel meghintjük. Krokettel, párolt rizzsel körítjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: