Gombapörkölt recept

Gombapörkölt recept

Hozzávalók:
50 dkg gomba,
egy fej hagyma,
néhány kanál zsiradék,
pirospaprika,
só,
egy fél zöldpaprika,
egy kis fej paradicsom (ha van),
esetleg bor,
ízlés szerint két-három szem borókabogyó,
késhegynyi szerecsendió.

Elkészítés:

      A finomra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, átforgatjuk rajta a vékonyra szeletelt gombát. Ha a levét elfőtte, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés borral vagy húslével (persze vízzel is lehet - akkor tehetünk bele elmorzsolt leveskockát vagy egyéb ételízesítőt), fűszerezzük, beletesszük (egészben, hogy a kész pörköltből könnyen kiemelhessük) a paprikát és a paradicsomot, pároljuk, míg a gomba megpuhul. Bármilyen szokásos körettel adhatjuk, amivel egyébként a pörkölteket szoktuk. Kínálhatunk mellé könnyű zöldsalátát.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!