Gombaleves recept

Gombaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg gomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
2 kávéskanál liszt,
2 evőkanál reszelt tészta,
vegeta, bors, pirospaprika, petrezselyem.

Elkészítés:

      A hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk a zsíron, rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, vékonyan megborsozzuk és addig sütjük, míg nem kezd levet engedni. Ekkor elkeverünk benne két kávéskanál lisztet, némi pirospaprikát, majd a tejfölt és felöntjük a húslével és annyi vízzel, hogy elég legyen. Ha felforrt, beletesszük a tésztát és a petrezselymet, így főzzük kb. 10 percig és kész a finom leves. Ha nincs reszelt tészta otthon, a bolti házi tarhonya is megteszi.

Elkészítés ideje: 25-30perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók