Diplomata koktél recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

10 dkg kínai konzervgomba,
10 dkg szűrt ananászbefőtt,
egy kis doboz rákkonzerv,
10 dkg endívia,
1 dl olívaolaj,
10 szem olajbogyó,
15 fürjtojás,
2 citrom,
5 cl fehérbor,
1 dkg kaviár,
fél fej saláta,
só,
curry.

Recept elkészítése:

Az olívaolajat egy egész citrom kicsavart levével, a fehérborral, sóval, és egy mokkáskanálnyi curryval simára keverjük. Ezzel a dresszinggel keverjük össze egy tálban a félbe vágott gombákat, az apró kockára vágott ananászt, a feldarabolt rákhúst, a főtt fürjtojásokat, az apróra tépett endíviát, és a félbe vágott olajbogyókat. Salátalevéllel bélelt kehelypoharakba tálaljuk. A koktélok tetejét félbevágott fürjtojásra helyezett néhány szem kaviárral, valamint a pohár oldalára húzott citromkarikával díszítjük.

Receptek kategória: