Bélszínfilé tejszínes szarvasgomba-mártással Kaján módra recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Recept elkészítése:

Végy 10 dkg nyári szarvasgombát, mosd meg, vágd elébb vékony szeletekre, majd gyufametéltre. Olívaolajon futtass meg egy jó fej salotta-hagymát (különleges aromájú finom hagyma), majd dobd közé a feldarabolt szarvasgombát. Miután elvesztette víztartalma nagy részét, s kezd pezsegni, öntsd nyakon jófajta fehér fűszeres borral, s párold együtt. Közben törj fel egy tojást, vedd sárgáját, és jól keverd el egy-másfél deci tejszínnel. Fűszerezd ízlésed szerint (só, fehérbors, kevés petrezselyemzöld - vagy zeller - legyen benne), s öntsd a párolódó gomba közé. Egy-két rottyantás, és már kész is a fenséges gombamártás. Ezt öntsd az éppen megkészült, félangolosra sütött bélszín hegyébe, s a hatás nem marad el. Bélszín hiányában csőtésztára öntve is azt mondod: ilyet még nem ettél. (Én kipróbáltam mindkét verziót, mivel feleségem vegetáriánus, s nem szereti a bélszínt: mindkettővel egyszerűen csodálatos!)

Receptek kategória: