Sonkás gofri recept
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
3 tojás,
1,2 dl tej,
12 dkg vaj,
3 ek. metélőhagyma, de ha nincs reszelt vöröshagyma (1ek.),
só.
Töltelékhez:
10 dkg darált (vagy egészen apróra vágott),
füstölt sonka,
2 dl tejszín,
1 ek. worchester szósz,
só, bors,
1 ek. ketchup.
Elkészítés:
A megolvasztott vajat keverjük össze a sütőporral elkevert liszttel, a tejjel, a tojások sárgájával és a hagymával. Hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét. 10 percig hagyjuk pihenni, majd süssük ki a goffrikat. A töltelékhez verjünk kemény habot a tejszínből, és óvatosan keverjük bele az apróra vágott sonkát a többi hozzávalóval együtt, majd ezzel kenjük meg bőségesen a goffrikat, tetejére szórjunk metélőhagymát.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges