Bazsalikomleveles burgonyagofri recept

Bazsalikomleveles burgonyagofri recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
10 dkg liszt,
3 tojás,
7 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
3 paradicsom,
1 fej galambbegy- vagy más saláta,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál ecet,
2 evőkanál olaj,
1 csokor bazsalikom,
csipetnyi cukor, só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika.

Elkészítés:

      A héjában megfőzött burgonyát, meghámozzuk, áttörjük. A zsiradékot habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a túrót, majd a lisztet, végül a burgonyapürét. 1/2 teáskanál sóval ízesítjük. A felmelegített gofrisütőt olajjal vékonyan kikenjük, és ráfektetünk 1-2 bazsalikomlevelet. Ráöntünk 1 púpozott evőkanál tésztát, és aranysárgára sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük meg. A tejfölben kikeverjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal, pirospaprikával és csipetnyi cukorral ízesítjük. A megmosott paradicsomot apró kockákra vágjuk, a salátát lecsöpögtetjük. Az ecetet kikeverjük az olajban, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A zöldségeket leöntjük a marinaddal. A burgonyagofrit a mártással és a salátával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók