Gombával töltött galambpecsenye recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

6 db házigalamb,
25 dkg császárszalonna,
30 dkg erdei gomba,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db tojássárgája,
törött bors, só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított házigalambokat a következő töltelékkel töltjük: a császárszalonna felét keskeny csíkokra vágjuk, felhevítjük, és zsírjában sárgásra sütjük az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott erdei gombát, törött borssal, sóval ízesítjük, és amikor a gomba már puha, hozzáadjuk a két tojássárgáját, és alaposan elkeverjük. Az így nyert masszát a megtisztított és előkészített galambok belsejébe töltjük, és a hasüregi nyílást összevarrjuk. A galambokat kívül sóval enyhén bedörzsöljük, szalonna-szeletekbe burkoljuk, és sütőben közepes tűzön többszöri locsolgatás közben puhára sütjük. Gombás rizzsel tálaljuk.

Receptek kategória: