files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók
2 gyenge, fiatal galamb,
1,5 evőkanál olaj,
15 dkg leveszöldség,
2 dkg liszt,
fél citrom,
1 tojássárgája.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A megtisztított galambokat négybe vágjuk, és a zsiradékon, gyengén megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk, és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük és a húst puhára főzzük. A tűzről levéve, egy fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges