Galamb-becsinált zöldborsóval recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

2 nagyobb vagy 4 kisebb galamb,
2 vékony szelet tűzdelő szalonna,
5 dkg vaj,
15 dkg füstölt tarja,
50 dkg fejtett zsenge borsó,
10 szem gyöngyhagyma,
1,2 l tyúkhúslé,
2 kk. liszt,
só, bors,
petrezselyem.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Tűzdeljük meg szalonnával a galambokat. Vajon pároljuk fehérre, a vékony szeletekre vágott tarját és a hagymafejeket. Szedjük ki, csepegtessük le. Tartsuk melegen. Ugyanabban a zsiradékban hirtelen süssük át a galambokat minden oldalon (15 perc), ezt is tegyük melegre. A visszamaradt zsiradékból, a lisztből készítsünk rózsaszínű rántást, gyors kevergetés mellett öntsük fel a húslével, s ha forrni kezd, tegyük bele a galambokat a hagymával és a füstölt hússal együtt, öntsük hozzá a borsót. Borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. Lefedve, csendes tűzön 45 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

Ital: száraz vörösbor.

Receptek kategória: