2 db galamb,
8 dkg vaj,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
3 g törött bors,
8 dkg gomba,
10 dkg zöldborsó,
4 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dl tejszín,
só.
A vajat felhevítjük és beletesszük a negyedekbe vágott, megsózott galambot és mindegyik oldalát elősütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk kockára darabolt zöldségeket, és kissé átpirítjuk, majd az elősütött galambra öntjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje, sóval, törött borssal ízesítjük, majd fedővel letakarva pároljuk. Később hozzáadjuk a kockára vágott gombát, majd a friss zöldborsót, amikor az anyagok puhára párolódtak, világos vajas rántással sűrítjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tejjel, és tejszínnel felengedjük. Felforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: Siklósi olasz rizling
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges