Érlelt galambmell ínyenckörettel recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

házigalambmell 5 db, olaj 1 dl, só 2 dkg, bazsalikom 2 g, kakukkfű 1 g, laskagomba 20 dkg, spárga 15 dkg, brokkoli 10 dkg, mandula 3 dkg, paradicsom 15 dkg, burgonya 15 dkg, só 1 dkg. Tojássárgája 1 db, burgonyapehely 1 dkg, szerecsen-dió, 1 g, olaj a sütéshez 1 dl, vaj 5 dkg, parajpüré 2 dkg, erőleveskocka 1 db, vörösbor fél dl, liszt 3 dkg.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A fűszerezett olajban (lásd ételszótár) érlelt, kicsontozott galambmelleket roston megsütjük. A burgonyából, pehelyből, járulékos anyagokból krokettet készítünk. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a laskagombát vajon megpároljuk, a paradicsomot megsütjük. A galamb zsírjából parajpüré, leveskocka, liszt hozzáadásával mártást készítünk, amibe egy kis vörös-bort is keverünk. A galambmelleket tálra téve mártással leöntjük és a köretet ízlésesen köré, rakjuk.

Receptek kategória: