Borban pácolt sült galamb recept

files/images/galamb/galamb.jpg
Hozzávalók

1,20 kg pecsenyegalamb,
6 szem szegfűbors,
6 szem egész bors,
1 mokkáskanál borókabogyó,
3 db szegfűszeg,
1,5 dl fehérbor,
só, 2 kávéskanál törött bors,
vaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított, kibontott galambot jól megmossuk, lecsöpögtetjük. A háti részen végigvágjuk, szétnyitjuk, majd a hát- és mellcsontját eltávolítjuk. 2 dl vizet a szegfűszeggel, a szegfűborssal, az egész borssal és a borókabogyóval 15-20 percig forralunk, majd kihűtjük. Beleöntjük a fehérbort, és az így elkészített pácba belehelyezzük a galambot. Hűtőszekrénybe téve egy napig érleljük. Ezután a pácból kiszedjük, szárazra itatjuk, majd kívül-belül meghintjük sóval és törött borssal.
Felhevített vajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Köretként friss tavaszi cukorborsót és karfiolt adunk hozzá, amit a hús sütéséből visszamaradt vajban párolunk készre, és vágott petrezselyemmel megszórva adjuk a galamb mellé.
 
Jó tudni!
A sütéshez használt bor, lágy zamatú, félszáraz legyen!
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás

Receptek kategória: